Over ons

Het Zesde Geluk

In september 2012 startte dit nieuwe concept aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam met als doel verschillende internationale culturen met elkaar te laten kennismaken door middel van samen koken en samen eten. Per 1 maart 2019 is Het Zesde Geluk verhuisd naar Oostzeedijk Beneden 99. Gelukkig nog steeds in Rotterdam, maar met een nieuw concept erbij: een lunchroom! Het Zesde Geluk serveert hier de lekkerste koffie, thee en lunchgerechten en deelt graag de geheime recepten van verschillende exotische en mediterraanse wereldkeukens met u.

Jinai Looi
Jinai Looi 雷仁愛 is geboren in Singapore, maar getogen Rotterdamse. Het koken zit echt in de familie. Haar vader is werkzaam als demonstratie kok en haar broer Hao-En Looi is meester-kok. Op haar 6e kookte ze stiekem toen haar moeder niet thuis was haar eerste gerecht: gepaneerde aubergine, wat ze toevallig op TV zag en het haar wel lekker leek. Sindsdien is ze niet meer gestopt met koken en experimenteren van smaken, geuren en kleuren. Ze is een creatieve duizendpoot en o.a. werkzaam als lifestyle designer, chef, docent en ondernemer. Haar creativiteit uit ze in diverse vormen zoals architectuur, kunst, fotografie en fooddesign.
Samen met de dames van Het Zesde Geluk verzorgt ze diverse internationale kookworkshops (van authentiek Griekse tot en met de verfijnde Aziatische keuken) en bijzondere catering voor particulieren en bedrijven.
“The only thing she likes better than talking about food is eating!”

Het resultaat van de passies, achtergrond en kennis van Jinai is Het Zesde Geluk. Ze vertelt u graag bij uw bezoek aan Het Zesde Geluk wat haar persoonlijk zesde geluk is!

Jinai Looijinailooi framed
Architect
Muziek therapeut
Lifestyle designer
Fotograaf
Food Lover

 


Maria Maduro
Bedrijfsleidster
Cheffin
Food Lover

 

Het Zesde Geluk ontvangt u en uw gezelschap, graag in ons bijzondere hoekpand aan de Oostzeedijk Beneden 99 met open keuken en een bijzonder warm interieur. Deze locatie is een lunchroom, kookstudio, een kookwinkel en een locatie geschikt voor evenementen in 1! Het Zesde Geluk ligt tussen Oostplein en Erasmus Universiteit. Voor de deur is het gratis parkeren na 18:00 en de hele dag in het weekend. Met het openbaar vervoer is het 5 minuten verwijderd van het Station Blaak.

Vanaf 6 personen bieden wij de mogelijkheid om besloten workshops, kooklessen, lunches en diners te organiseren. Daarnaast is de ruimte uitermate geschikt voor verzorgde vergaderingen en walking diners tot 20 personen.

Uiteraard is zelf koken geen must. Dit doen wij met alle plezier voor u. Op onze bijzondere locatie of bij u thuis kunt u topniveau voor een betaalbare prijs verwachten. Het Zesde Geluk werkt enkel met de beste lokale leveranciers die, net als wij, kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en dagelijks de mooiste producten leveren. Wij brengen de authentieke wereldgerechten op deze manier dichter naar u toe.

De naam…
In China streven de mensen er al eeuwenlang naar de vijf soorten vormen van geluk te bereiken. Dit zijn: voorspoed, een lang leven, gezondheid, deugdzaamheid en een vredig oude dag. Het Zesde Geluk is een buitenbeentje van de bovengenoemde vormen. Dit is geen standaard, maar een individuele zoektocht. Elk individu gaat deze ontdekkingsreis zelf aan. En wij hebben ons Zesde Geluk op deze (nieuwe) plek, met de boodschap wat wij willen uitdragen, gevonden.