Over ons

Dames van Het Zesde Geluk

In september 2012 startte dit nieuwe concept aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam met als doel verschillende internationale culturen met elkaar te laten kennismaken door middel van samen koken en samen eten. De dames van Het Zesde Geluk willen graag de geheime recepten van verschillende exotische en mediterraanse wereldkeukens met u delen.

Jinai Looi
Jinai Looi 雷仁愛 is geboren in Singapore, maar getogen Rotterdamse. Het koken zit echt in de familie. Haar vader is werkzaam als demonstratie kok en haar broer is meester-kok. Op haar 6e kookte ze stiekem toen haar moeder niet thuis was haar eerste gerecht: gepaneerde aubergine, wat ze toevallig op TV zag en het haar wel lekker leek. Sindsdien is ze niet meer gestopt met koken en experimenteren van smaken, geuren en kleuren. Ze is een creatieve duizendpoot en o.a. werkzaam als lifestyle designer, chef, docent en ondernemer. Haar creativiteit uit ze in diverse vormen zoals architectuur, kunst, fotografie en fooddesign.
Samen met de dames van Het Zesde Geluk verzorgt ze diverse internationale kookworkshops (van authentiek Griekse tot en met de verfijnde Aziatische keuken) en bijzondere caterings voor particulieren en bedrijven.
“The only thing she likes better than talking about food is eating!”

Maria van der Spek
Maria heeft het koken van jongs af aan van haar Taiwanese moeder geleerd. Ze combineert graag nieuwe en oude recepten en experimenteert hierbij met kooktechnieken van haar moeder.
Momenteel verdiept ze zich in de Taiwanese, Japanse en Koreaanse keuken. Verder is ze gediplomeerde bloemist en afgestudeerd in China Studies (sinologie). Maria is zorgvuldig in het uitleggen van verschillende bereidingswijzen van uiteenlopende gerechten en geeft veel aandacht aan iedere cursist, van jong tot oud.

Het resultaat van de passies, achtergrond en kennis van Jinai en Maria is Het Zesde Geluk. We vertellen u graag bij uw bezoek aan Het Zesde Geluk wat ons persoonlijk zesde geluk is!

Maria en Jinai

Jinai Looijinailooi framed
Architect
Muziek therapeut
Lifestyle designer
Fotograaf
Food Lover

 

 

Maria van der Spek
Sinoloog
Bloemist
Food Lover

 

 

De dames van Het Zesde Geluk ontvangen u, en uw gezelschap, graag in ons bijzondere hoekpand aan de 1e Middellandstraat met open keuken en een bijzonder warm interieur. Deze locatie is een kookstudio, een kookwinkel en een locatie geschikt voor evenementen in 1! Het Zesde Geluk ligt zeer centraal op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station Rotterdam.

Vanaf 6 personen bieden wij de mogelijkheid om besloten workshops, kooklessen, lunches en diners te organiseren. Daarnaast is de ruimte uitermate geschikt voor verzorgde vergaderingen en walking diners tot 30 personen.

Uiteraard is zelf koken geen must. Dit doen wij met alle plezier voor u. Op onze bijzondere locatie of bij u thuis kunt u topniveau voor een betaalbare prijs verwachten. Het Zesde Geluk werkt enkel met de beste lokale leveranciers die, net als wij, kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en dagelijks de mooiste producten leveren. Wij brengen de authentieke wereldgerechten op deze manier dichter naar u toe.

De naam…
In China streven de mensen er al eeuwenlang naar de vijf soorten vormen van geluk te bereiken. Dit zijn: voorspoed, een lang leven, gezondheid, deugdzaamheid en een vredig oude dag. Het Zesde Geluk is een buitenbeentje van de bovengenoemde vormen. Dit is geen standaard, maar een individuele zoektocht. Elk individu gaat deze ontdekkingsreis zelf aan. En wij hebben ons Zesde Geluk op deze plek, met de boodschap wat wij willen uitdragen, gevonden.