Over ons - Het Zesde GelukHet Zesde Geluk

Over ons

Het Zesde Geluk

In september 2012 startte dit nieuwe concept aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam met als doel verschillende internationale culturen met elkaar te laten kennismaken door middel van samen koken en samen eten. Het Zesde Geluk deelt graag de geheime recepten van verschillende exotische en mediterraanse wereldkeukens met u.

Jinai Looi
Jinai Looi 雷仁愛 is geboren in Singapore, maar getogen Rotterdamse. Het koken zit echt in de familie. Haar vader is werkzaam als demonstratie kok en haar broer Hao-En Looi is meester-kok. Op haar 6e kookte ze stiekem toen haar moeder niet thuis was haar eerste gerecht: gepaneerde aubergine, wat ze toevallig op TV zag en het haar wel lekker leek. Sindsdien is ze niet meer gestopt met koken en experimenteren van smaken, geuren en kleuren. Ze is een creatieve duizendpoot en o.a. werkzaam als lifestyle designer, chef, docent en ondernemer. Haar creativiteit uit ze in diverse vormen zoals architectuur, kunst, fotografie en fooddesign.
Samen met de dames van Het Zesde Geluk verzorgt ze diverse internationale kookworkshops (van authentiek Griekse tot en met de verfijnde Aziatische keuken) en bijzondere catering voor particulieren en bedrijven.
“The only thing she likes better than talking about food is eating!”

Het resultaat van de passies, achtergrond en kennis van Jinai is Het Zesde Geluk. Ze vertelt u graag bij uw bezoek aan Het Zesde Geluk wat haar persoonlijk zesde geluk is!

Jinai Looijinailooi framed
Architect
Muziek therapeut
Lifestyle designer
Fotograaf
Food Lover

 
 


Maria Maduro
Bedrijfsleidster
Cheffin
Food Lover

 
 
 
 
 
 

Het Zesde Geluk ontvangt u en uw gezelschap, graag in ons bijzondere hoekpand aan de 1e Middellandstraat met open keuken en een bijzonder warm interieur. Deze locatie is een kookstudio, een kookwinkel en een locatie geschikt voor evenementen in 1! Het Zesde Geluk ligt zeer centraal op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station Rotterdam.

Vanaf 6 personen bieden wij de mogelijkheid om besloten workshops, kooklessen, lunches en diners te organiseren. Daarnaast is de ruimte uitermate geschikt voor verzorgde vergaderingen en walking diners tot 30 personen.

Uiteraard is zelf koken geen must. Dit doen wij met alle plezier voor u. Op onze bijzondere locatie of bij u thuis kunt u topniveau voor een betaalbare prijs verwachten. Het Zesde Geluk werkt enkel met de beste lokale leveranciers die, net als wij, kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en dagelijks de mooiste producten leveren. Wij brengen de authentieke wereldgerechten op deze manier dichter naar u toe.

De naam…
In China streven de mensen er al eeuwenlang naar de vijf soorten vormen van geluk te bereiken. Dit zijn: voorspoed, een lang leven, gezondheid, deugdzaamheid en een vredig oude dag. Het Zesde Geluk is een buitenbeentje van de bovengenoemde vormen. Dit is geen standaard, maar een individuele zoektocht. Elk individu gaat deze ontdekkingsreis zelf aan. En wij hebben ons Zesde Geluk op deze plek, met de boodschap wat wij willen uitdragen, gevonden.