FAQ

Antwoorden op jouw vragen

WAT MAAKT EEN KOOKWORKSHOP BIJ

HET ZESDE GELUK ZO BIJZONDER?

Bij ons kan je terecht voor smakelijke en onvergetelijke kookervaringen.

We bieden onze kookworkshops aan op een unieke en persoonlijke wijze. Bij elk gerecht dat je leert koken, krijg je uitgebreid uitleg van ingrediënten en kooktechnieken. Verder geven we je verschillende tips en opties mee, zodat je thuis verder kan experimenteren. Je mag ons tijdens de workshop allerlei vragen stellen. We delen graag al onze (keuken-) geheimen met je.
Wat we zelf vooral bijzonder vinden zijn de deelnemers. Ieder workshop ervaren we als inspirerende belevenis. Wij worden telkens weer geïnspireerd en blij verrast door de verschillende deelnemers. Ieder met een eigen verhaal, ervaring en interesse in het koken en eten.

WELKE VERSCHILLENDE KOOKWORKSHOPS BIEDT HET ZESDE GELUK?

Behalve Aziatische kookworkshops (met gerechten uit de Chinese, Singaporese, Maleisische, Molukse, Thaise, Indonesische, Japanse, Koreaanse, Vietnamese, Cambodjaanse keuken) bieden we op aanvraag ook kookworkshops aan uit diverse uithoeken van de wereld: Antilliaans, Braziliaans, Caribisch, Frans, Grieks (onze geheime specialiteit), Hongaars, Italiaans, Siciliaans, Marokkaans, Mexicaans, Oekraïens, Peruaans, Portugees, Russisch, Servisch, Spaans, Surinaams, Turks.

Verdere mogelijkheden zijn: kinderworkshop, chocolade en high tea workshops, traditionele Chinese theeceremonie, vegetarische/veganistische, lactose- en glutenvrije workshops.

WELKE WORKSHOP

IS HET POPULAIRST EN WELKE RADEN JULLIE AAN?

De Chinese Basiskeuken is de populairste kookworkshop, die we aanbieden. Deze is geschikt voor beginners, maar ook voor de gevorderde kok. Het unieke hiervan is, dat je voor de kookworkshop eerst een rondleiding krijgt in een Aziatisch supermarkt, waar je uitleg van producten en ingrediënten krijgt.

Een andere populaire workshop is de Chinese Advanced workshop, waar we uitdagende kooktechnieken behandelen. Je mag zelf ook aangeven wat je graag zou willen leren koken.

Verder zijn de op maat gemaakte workshops (met bijvoorbeeld Japanse EN Italiaanse gerechten tijdens 1 kookworkshop) een leuke ervaring voor zowel ons als voor de deelnemers.

Heb je nog andere vragen of specifieke wensen, neem dan contact met ons op!

VOOR WIE IS EEN WORKSHOP GESCHIKT?

Voor iedereen die van koken en eten houdt. We bieden onze kookworkshops op een persoonlijke wijze aan zowel voor kinderen en volwassen als voor particulieren en bedrijven. Verder zijn onze workshops geschikt voor zowel beginners, gevorderden als professionals.

Onze workshops zijn geschikt voor deelnemers met specifieke allergieën en voedselrestricties. Eet je uitsluitend vegetarisch of veganistisch, dan houden we graag rekening mee!

HOEVEEL DEELNEMERS KUNNEN ER MEEDOEN?

We bieden workshops voor open inschrijvingen (op zaterdag) en privé workshops (op afspraak) aan vanaf 1 persoon tot 16 personen bij ons in de kookstudio.
 

Verder bieden we voor particulieren en bedrijven kookworkshops op diverse locaties (aan huis of op een locatie naar keuze) aan tot 60 deelnemers. Eén van ons favoriete locatie is Verhalenhuis Belvédère in Katendrecht.

HOE LANG DUURT EEN KOOKWORKSHOP?

Een kookworkshop duurt gemiddeld 3 uur inclusief koken en eten met eventueel een kleine uitloop. Een kinderworkshop duurt ongeveer 2 uur.

 

We bieden ook op maat gemaakte workshops aan voor besloten gelegenheden, deze kunnen geheel aangepast worden aan je persoonlijke of zakelijke wensen (bijvoorbeeld het verzorgen van een compleet dagprogramma met een lezing, teambuilding, muzikaal of sportief element inclusief lunch, diner en/of borrel).

HOE LANG BESTAAT HET ZESDE GELUK?

Het Zesde Geluk is in 2012 opgericht door Jinai Looi als kookstudio en kookwinkel op de verlengde van de West-Kruiskade in Rotterdam. Haar doel was om verschillende internationale culturen met elkaar te laten kennismaken door middel van samen koken en samen eten. We hebben 6,5 jaar genoten van de omgeving, bewoners en hebben veel samen mogen werken met verschillende ondernemers van de straat (wat we nog steeds met veel plezier doen).

 

Vanaf maart 2019 zijn we verhuisd naar Oostzeedijk Beneden 99 in Kralingen, waar het makkelijker bereikbaar is voor gasten van buiten Rotterdam. 

WAT IS HET VERHAAL ACHTER HET ZESDE GELUK?

In China streven de mensen er al eeuwenlang naar de vijf soorten vormen van geluk te bereiken. De vijf gelukken zijn: gezondheid, vreugde, een lang en vreedzame leven, voorspoed en rijkdom. Het Zesde Geluk is een buitenbeentje van de bovengenoemde vormen. Dit is geen standaard, maar een individuele zoektocht. Elk individu mag deze ontdekkingsreis zelf aangaan. En wij hebben ons Zesde Geluk op deze plek, met de boodschap wat wij willen uitdragen, gevonden. 

Er is ook een bijzondere en persoonlijke connectie met de film “The Inn of the Sixth Happiness / Herberg van Het Zesde Geluk”. Hoe het precies zit, vertellen we je graag persoonlijk tijdens de kookworkshop.

WAAR KENNEN WE HET ZESDE GELUK NOG MEER VAN?

We zijn een van de vijf vaste cateraars voor het IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam) in de Doelen.
We koken iedere jaar op diverse food gerelateerde events (o.a. Chinees nieuwjaarviering, Culinesse, Koopgoot).

Wellicht ken je ons ook van programma’s zoals Koffietijd, Landinwaarts, Business010, RTV Rijnmond en mogelijk van diverse artikelen in tijdschriften en dagbladen. 

Verder zijn we berucht met en door onze eetbare insecten (deze zijn alleen op bestelling verkrijgbaar).
 

WAT ZIJN JULLIE OPENINGSTIJDEN?

We zijn (buiten evenementen en speciale boekingen om) open op dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00. De besloten kookworkshops worden op afspraak overdag of in de avond aangeboden. Dit kan op een doordeweekse dag of in het weekend.


We zijn gesloten vanaf 25 januari 2022 t/m 7 februari 2022. Gedurende deze periode verzorgen we diverse smakelijke warme Aziatische gerechten bij het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in De Doelen.

KAN IK SPONTAAN LANGSKOMEN EN ETEN?

Jazeker, je bent van harte welkom op dinsdag, woensdag of vrijdag (tussen 11:00-17:00). Momenteel uitsluitend op reservering!

We bieden Aziatische gerechten, heerlijke biologische Chinese theeën en verfrissende drankjes aan. 

Om teleurstellingen te voorkomen (omdat we gereserveerd zijn voor een workshop of catering) raden we je altijd aan om ons even te bellen of mailen.

HOE KOM IK BIJ HET ZESDE GELUK?

Het Zesde Geluk ligt op ca. 2 minuten loopafstand van tramhalte Willem Ruyslaan (Tramlijn 21 of 24) en ca. 10 minuten loopafstand van metrohalte Oostplein of Voorschoterlaan.
 

We zijn ook makkelijk bereikbaar met de auto. Met behulp van een navigatiesysteem kan je Het Zesde Geluk Oostzeedijk Beneden 99 invoeren. Er zijn altijd voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. De kosten zijn van 9:00-18:00 € 1,72 per uur.
Na 18:00 en in het weekend is het gratis.

HOE ZIET EEN KOOKWORKSHOP ERUIT?

We ontvangen je graag met een klein hapje en drankje. We leggen je uit wat het programma is en vervolgens mag je onder begeleiding van ons aan de slag met de verschillende gerechten. Meestal wordt er een driegangenmenu (5 gerechten) gekookt.

Je hoeft verder zelf niets mee te nemen. Wij zorgen voor de ingrediënten, het nodige materiaal, een keukenschort, lekkere en authentieke recepten en veel uitleg met praktische tips en tricks.

Afhankelijk van het programma kan er na het bereiden van alle gerechten of tussen het koken door van de verschillende gangen gegeten worden. Wat je niet opkrijgt, mag je meenemen.
 

HOEVEEL KOST EEN KOOKWORKSHOP?

Voor een kookworkshop met open inschrijvingen (op zaterdag) zijn de kosten vanaf € 60,- per persoon (bij inschrijvingen vanaf 2 personen) en vanaf € 69,- (bij inschrijvingen van 1 persoon).


Mail of bel ons voor de kosten van een privé of besloten workshops. De kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke of zakelijke wensen en beschikbaar budget. Privé workshops bieden we aan vanaf 1 persoon.

De kosten zijn voor een privé workshop voor 2 personen vanaf € 160,- (€ 80,- per persoon).

HOE KAN IK MEZELF OF EEN ANDER AANMELDEN?

Dit kan via deze website (Services), via het contactformulier of stuur een mail naar hetzesdegeluk@outlook.com. Geef s.v.p. door wat je wensen zijn, dan nemen we z.s.m. contact met je op (controleer ook je spam emails.)

Mocht je vragen hebben dan mag je ook telefonisch contact opnemen via: +31624575736


Wil je iemand verrassen met een kookworkshop als cadeau? Dan kan je via onze webwinkel een digitale persoonlijke cadeaubon bestellen. Mail of bel ons voor bijzondere gelegenheden en specifieke wensen.

KAN IK EEN CATERING BIJ HET ZESDE GELUK BESTELLEN?

We geven graag kookworkshops, maar we koken we ook heel graag voor je of je bedrijf.
Je kan warme Aziatische gerechten bestellen via Thuisbezorgd (Bezorging in Rotterdam).

We bieden op aanvraag verschillende Aziatische en internationale gerechten aan. Wij zijn zeer ervaren in de authentieke Aziatische (o.a. Chinese, Singaporese, Maleisische, Thaise, Japanse, Koreaanse, Vietnamese keuken), Caribische, Afrikaanse, Arabische tot en met de Mediterrane (o.a. Griekse, Italiaanse, Spaanse, Portugese) keukens. We bieden onze cateringdiensten vanaf 6 tot 200 personen aan huis of op locatie aan voor particulieren en bedrijven. Mail ons voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.

WELKE ANDERE BIJZONDERE DIENSTEN BIEDEN JULLIE VERDER?

Bekenden van ons zijn van mening, dat we de hele dag “met eten spelen”.

Maar we zijn altijd druk en met plezier aan het werk en bieden o.a. de volgende diensten aan:

Advies en productontwikkeling voor food gerelateerde bedrijven. We zijn zelf erg gek op eten en kunnen de hele dag met veel enthousiasme hierover praten.

We geven advies in het ontwikkelen van nieuwe recepten en producten voor andere bedrijven. We werken mee aan kookboeken (foodfotografie en foodstyling).  We delen graag onze kennis en inzichten over eten, koken, wijnen en Chinese thee.

MET HOEVEEL PERSONEELSLEDEN WERKEN JULLIE?

We werken met een vaste team van 5 medewerkers. We zijn een erkend leerbedrijf en werken met verschillende stagiaires van het Lentiz Life College.
Verder werken we graag en regelmatig samen met andere professionele koks en kookliefhebbers.
Afhankelijk van het aantal gasten voor de kookworkshop of catering, zorgen we er altijd voor dat er voldoende koks en assistenten aanwezig zijn, zodat je lekker kan focussen op (het koken en) het eten zelf. Wij verzorgen alles vanaf begin tot en met het einde, inclusief de afwas!