top of page
Zoeken
  • HetZesdeGeluk

Nieuwjaarsgroet

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021

We wensen je een gelukkig & gezond 2021! Het einde van 2020 is in zicht.... Wat een bijzonder en pittig jaar sluiten we af! We zijn enorm blij dat we ondanks de zware tijden nog onze verschillende diensten mochten aanbieden: van online kookworkshops, privé catering, foodfotografie tot en met het maken van diverse recepten. Tijdens de lockdowns mochten we meewerken aan de online Aziatische supermarkt: www.wahnamhong.nl Normaal gesproken beginnen we het nieuwe jaar met het verzorgen van nieuwjaarsborrels, team- en familie-uitjes, catering en koken op locatie (International Film Festival Rotterdam in de Doelen). Helaas kunnen we nu, gezien de aangescherpte maatregelen, nog niets organiseren en verzorgen. Maar we hopen je snel weer tegen te komen op een festival, event, feest, viering of op een andere mooie plek in Rotterdam, op locatie of bij ons voor een kookworkshop wanneer de situatie dat weer toelaat. We blijven met veel geduld steeds kijken naar wat er wél en veilig kan. Namens het gehele team van Het Zesde Geluk wens ik je een bruisende jaarwisseling en een sprankelend, maar vooral een gezond nieuwjaar toe. En ondanks dat we nu al weten dat 2021 geen normaal jaar wordt, gaan we ons uiterste best doen om op veilige afstand, van dichtbij of online zoveel mogelijk workshops, smakelijke verwonderingen en plezier te bieden binnen de mogelijkheden die er zijn. Samen kijken we graag naar wat er wél kan! Met hartelijke en culinaire groet, Jinai Looi


Onze stagiaire Sanne, die bij Het Zesde Geluk sinds september stage loopt, maakt ieder jaar samen met haar moeder hartige oliebollen. Dit is zo ontstaan omdat haar moeder geen krenten/rozijnen lust en je bij naturel oliebollen toch wel wat mist. Dus kwam haar moeder zo’n 4 jaar geleden met hartige oliebollen aanzetten. Ze zijn waanzinnig lekker!













Hartige oliebollen:

Beslag voor 20 oliebollen:

  • 250 ml lauwe halfvolle melk

  • 250 gram bloem

  • 1/2 zakje gedroogde gist á 3-4 gram

  • 2 eetlepels lichtbruine basterd suiker

  • 1 ei

  • snufje zout

Vulling:

  • 2 kippendijen (marineren in sojasaus)

  • 3 eetlepels Zoetzure chilisaus + extra voor dipsaus

  • 15 gram Gefrituurde sjalotjes

  • 2 eetlepels Soja saus

  • Voor extra pittige oliebollen: gebruik 2 eetlepels sambal (badjak extra heet) of extra kruiden naar eigen smaak, bijvoorbeeld kerrie- en/of chilipoeder, masala kruiden etc.

Begin met de vulling: snijd de kippendijen in kleine stukjes van ongeveer 0,5 tot 1 centimeter (snijd ze vooral niet te groot, anders zinken de oliebollen in de olie) marineer deze stukjes dan in de sojasaus. Bak stukjes dan gaar met een beetje olie in een pan en laat ze goed afkoelen.

Doe de gist en suiker bij de melk en laat dit even staan. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe. Giet langzaam de melk met gist erbij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix het eitje erbij en schep daarna de kip en de rest van de vulling (zoetzure saus en sjalotjes, eventueel extra sambal en/of kruiden) erdoorheen. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het minimaal 60 minuten op kamertemperatuur en op een tochtvrije plek rijzen. Het beslag moet ongeveer 2 keer zo veel worden. Tip: verwarm de oven ongeveer 10 minuten op 50°C draai de oven uit en zet de beslagkom met het deeg ongeveer een half uur of langer in de oven. Maar hoe langzamer het rijst, hoe beter!

Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde eetlepels (of een ijslepel) een bol beslag in het vet. Na een paar seconde zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier, serveer ze met zoetzure chilisaus. Eetsmakelijk!!!

202 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dankuwel!

bottom of page